Be galo mėgstu grybus, bet kokiame jų pavidale - keptus, troškintus, konservuotus... Bet didžiausia silpnybę jaučiu "Voveruškoms" :) Tad jų derliaus metas - man vienas geriausių metuose :) Tik viena problema - jas galiu valgyti tik šviežias, mat šaldytos jos įgauna šiokį tokį kartėlį, kuris man nepatinka, deja... Taigis, siūlau paragauti "voveruškas" pagal mano mėgstamiausią receptą ;)
Ingredientai (maždaug 4 porc.) :
- ŠVIEŽIOS "Voveruškos" - 1 L
- Svogūnai - 1 didelis arba 2 vidutinio dydžio
- Karšto rūkymo kumpis arba šoninė - 200 gr
- Aliejus kepimus - 30 ml
- Grietinėlė 30% - 250 ml
- Druska, pipirai - pagal skonį
Garnyras:
Virtos šviežios bulvės su sviestu ir krapais ;)
Gaminimo eiga:
Pirmiausia - grybus užmerkiame šaltame vandenyje, paliekame pastovėti maždaug 15 min, tokiu būdu nusiplaus ant jų esantis smėlis bei kitoks "brudas" :) Toliau dar "duršlike" perpilame grybus po tekančia šalto vandens srove. Suberiame į didesnį puodą, užpilame švariu vandeniu ir kaitiname kol užvirs. Užvirus pasūdome ir paverdame maždaug 10 minučių.
Kumpį supjaustome plonomis juostelėmis. Svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais.
Įkaitiname keptuvę, suberiame smulkintus svogūnus ir kepiname, kol svogūnai suminkštės.
Sudedame virtas "voveruškas", gerai viską išmaišome ir pakepiname maždaug 3 minutes.
Tuomet suberiame kumpio juosteles ir taip pat viską dar kartą išmašome ir pakepiname dar 3 minutes.
Štai ir viskas :) Gardžiosios "voveruškos" pagal Žavintą - paruoštos :) Tiekiame su šviežiomis virtomis bulvėmis ir stengiamės nepraryti liežuvio ;) Skanaus ;)
Kumpį supjaustome plonomis juostelėmis. Svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais.
Įkaitiname keptuvę, suberiame smulkintus svogūnus ir kepiname, kol svogūnai suminkštės.
Sudedame virtas "voveruškas", gerai viską išmaišome ir pakepiname maždaug 3 minutes.
Tuomet suberiame kumpio juosteles ir taip pat viską dar kartą išmašome ir pakepiname dar 3 minutes.
Supilame grietinėlę, užverdame, suberiame prieskonius ir patroškiname maždaug 5 - 7 minutes.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą