Pati saldžių patiekalų nevalgau - apskritai nevalgau nieko saldaus, bet namiškius karts nuo karto palepinu ;) Jei tikėti jų ir kitų, ragavusių šiuos blynelius, komentarais - jie yra "BELEKAIP" skanūs :D Su malonumu lauksiu Jūsų nuomonės apie juos iš Jūsų ;)
Ingredientai (4 porc.):
Vaisius bei "Mozzarella" supjaustome nedideliais gabalėliais, taip pat išmaišome.
Viename lietinio blyno krašte dedame įdarą taip, kad paskui galėtume išlankstyti trikampį. Pirmiausia dedame varškės įdarą, ant viršaus uždedame sluoksnį vaisių su sūriu, užlankstome kraštus. Jau paruoštus lietinius pakepiname ant įkaitintos keptuvės po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Viskas. Skanaus ;) Šalia galite tiekiame švž. uogas, grietinę, plaktą grietinėlę, uogienę, džemą, medų ar bet kokį desertinį padažą :)
Ingredientai (4 porc.):
- Ploni lietiniai blynai - 8 vnt (jų kepimo receptą rasite prie pusgaminių)
- Varškė - 400 gr
- Vaisiai (aš naudoju vynuoges ir kons. ananasus) - 240 gr
- "Mozzarella" sūris - 1 pakelis (125 gr)
- Kiaušinio trinys - 2 vnt
- Grietinė įdarui - 30 gr
- Cukrus - pagal skonį
- Vanilinis cukrus - 0,5 arbatinio šaukštelio
- Druska - šiek tiek
- Aliejus kepimui
- Švž. uogos puošimui :)
Gaminimo eiga:
Iš anksto iškepame lietinius, stengiamės, kad jie būtų kuo plonesni.
Kol lietiniai šala - pasiruošiame įdarą: į varškę suberiame druską, paprastą ir vanilinį cukrų, sudedame grietinę ir kiaušinio trynius. Viską gerai išmaišome.
Vaisius bei "Mozzarella" supjaustome nedideliais gabalėliais, taip pat išmaišome.
Viename lietinio blyno krašte dedame įdarą taip, kad paskui galėtume išlankstyti trikampį. Pirmiausia dedame varškės įdarą, ant viršaus uždedame sluoksnį vaisių su sūriu, užlankstome kraštus. Jau paruoštus lietinius pakepiname ant įkaitintos keptuvės po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Viskas. Skanaus ;) Šalia galite tiekiame švž. uogas, grietinę, plaktą grietinėlę, uogienę, džemą, medų ar bet kokį desertinį padažą :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą