Niekada nebuvau miltinių patiekalų gaminimo megėja, maniau, jog man miltinių patiekalų sritis - neįkandama :) Maniau taip tol, kol neatradau šio TOBULO, nepabijosiu šio žodžio, lietinių tešlos recepto. Lietiniai gaunasi ne tik gardūs, minkštučiai, bet ir elastingi. Juos galima valgyti tiesiog vienus su įvairiais padažais, arba su įvairiais priedais, tiek saldžiais, tiek pikantiškais. Šioje skiltyje pateiksiu tik pačių lietinių receptą, įvairių blynelių su įdarais rasite skyrelyje "Miltiniai patiekalai" ;) Ką gi, kepkite, mėgaukitės ir nepamirškite atsiliepimų ;)
Ingredientai (maždaug 20 vnt.):
- Miltai - 500 gr (man labiausiai patinka "Karališki")
- Pienas 2,5 % - 1 L
- Kiaušiniai - 3 vnt
- Grietinė 30 % - 100 gr
- Druska - 2 gr
- Cukrus - 3 gr
- Kepimo milteliai - 1 a.š.
- Aliejus - 30 ml
- Vanduo - pagal poreikį.
Paruošimo eiga:
Miltus suberti į apvalų dubenį, taip bus patogiau maišyti ;) Supilti pieną ir, mikserio pagalba, iš lėto maišyti. Įmušti kiušinius, įdėti grietinę, suberti prieskonius, supilti aliejų ir vėl maišyti iki vientisos masės. Maišant, po truputį, pilti drungną vandenį iki tol, kol tešla taps grietinėlės konsistencijos.
Jei visgi liko mažyčių gumulėlių, juos lengvai pašalinsite perpilę tešlą į kitą indą per smulkų sietelį ;) Tešlą palikite pastovėti 20 - čiai minučių kambario temperatūroje. Keptuvę gerai įkaitinkite, vos vos sutepkite aliejumi ar kitais riebalais. Tešlą pilkite ne į keptuvės centrą, nes ten ji labiausiai įkaitusi, o šone, tuomet tešla (sukamaisiais judesiais) lengvai pasiskirstys po visą keptuvę neprikepusi ;) Kepti iš abiejų pusių iki norimo apskrudimo ;) Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą