2015/03/05

Vengriškas "Chicken Paprikash"

Kaip jau supratote, tikrai mėgstu skaniai pavalgyti :) Neturiu kažkokios mėgiamos virtuvės konkrečiai, kiekvienoje jų atrandu kažką beprotiškai skanaus :) Tai vienas tokių patiekalų - Vengriškas vištienos paprikašas.... mmmm... :) Šiuo receptu su manimi pasidalino pats tikriausias vengras, tad gaminkite ir mėgaukitės ;) 

Ingredientai (4 asm.):

  • Svogūnai - 2 dideli
  • Česnakai - 3 skiltelės
  • Vištiena - šįkart aš naudojau blauzdeles be sąnario 
  • Sviestas - 2 v.š.
  • Druska / pipirai - pagal skonį
  • Malta saldžioji paprika - 1 a.š.
  • Malta aitrioji paprika - 1 a.š.
  • Vištienos sultinys - 200 ml
  • Konservuoti pomidorai savo sultyse - 1 skardinė
  • Grietinė 30 % - 300 gr
  • Paprika žalia ir raudona - po 1 vnt vidutinio dydžio
Gaminimo eiga:

Gilioje keptuvėje ar puode ištirpiname sviestą, sudedame vištieną ir apkepiname iki gražios auksinės spalvos plutelės.

Sudėti plonomis juostelėmis pjaustytas paprikas, traiškytas česnakų skilteles, "plunksnomis" pjaustytus svogūnus. Pakepiname viską dar apie 7 minutes ant vidutinės kaitros. Suberiame prieskonius, supilame sultinį, sudedame konservuotus pomidorus, sumažiname ugnį ir, uždengę dangčiu, troškiname apie 20 minučių. Tuomet dedame grietinę, viską gerai išmaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname dar 7 minutes. Pagal poreikį, dar įdedame prieskonių. Tradiciškai paprikašas tiekiamas su naminiais plačiais lakštiniais (tagliatelle), tačiau Jūs galite rinktis garnyrą pagal save :) Skanaus ;)








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą