Ruošdama stala, niekuomet negaminu didelių "bliūdų". Idealus stalas, mano akimis, - pilnas įvairių spalvų, formų ir, žinoma, skonių. Vienintelis to trūkumas - laikas gamybai, tad tokiems atvėjams renkuosi lengvai ir greitai paruošiamus, bet dieviško skonio užkandžius. Šioje rubrikoje pristatysiu Jums vieną jų:
Ingredientai:
- Baklažanas - 1 vnt
- Aliejus kepimui - šiek tiek
- Druska - 1 v.š.
- "Feta" sūris - 1 nepinas pakelis ( aš renkuosi "Favita")
- Anakardžio riešutai - saujelė
- Švž. bazilikas - keli lapeliai
- Česnakai - 1 didesnė skiltelė
- Grietinė 30 % - 1 v.š. (aš renkuosi "Dvaro" mėlynajame maišelyje :) )
Gaminimo eiga:
Į gilų didelį dubenį įpilame drungno vandens, suberiame druską ir gerai išmaišome.
Baklažaną nuplauname, supjaustome išilgai, per visą ilgį, maždaug 5 mm storio griežinėliais. Griežinėlius sudedame į pasūdytą vandenį ir paliekame maždaug 10 minučių.
Pasiklojame ant darbo stalo popierius rankšluosčius, ant jų sudedame išmirkytus baklažano griežinėlius - nusausiname.
Keptuvę, pageidautina "Grill" (su bangelėmis :) ), įkaitiname, apšlakstome aliejumi ir apkepiname baklažanus iki kol suminkštės ir atsiras kepimo "grioveliai".
Vėl pasiruošiame popierinius rankšluosčius ir dabar jau pašaliname aliejaus perteklių.
Riešutus ir česnaką sutriname, baziliką smulkiai sukapojame, dedame į bendrą dubenį, sudedame "Feta" sūrį, grietinę ir viską gerai išmaišome. Gauta mase pertepame baklažano griežinėlius (bet nereikia tepti storai) ir susukame į ritinėlius. Viskas :) Greitas, skanus užkandis, kuris tikrai papuoš Jūsų stalą ne tik per šventes :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą