2016/01/18

Baklažanų suktinukai su "Feta"

         Ruošdama stala, niekuomet negaminu didelių "bliūdų". Idealus stalas, mano akimis, - pilnas įvairių spalvų, formų ir, žinoma, skonių. Vienintelis to trūkumas - laikas gamybai, tad tokiems atvėjams renkuosi lengvai ir greitai paruošiamus, bet dieviško skonio užkandžius. Šioje rubrikoje pristatysiu Jums vieną jų:


Ingredientai:
  • Baklažanas - 1 vnt
  •  Aliejus kepimui - šiek tiek
  • Druska - 1 v.š.
  • "Feta" sūris - 1 nepinas pakelis ( aš renkuosi "Favita")
  • Anakardžio riešutai - saujelė
  • Švž. bazilikas - keli lapeliai
  • Česnakai - 1 didesnė skiltelė
  • Grietinė 30 % - 1 v.š. (aš renkuosi "Dvaro" mėlynajame maišelyje :) )
Gaminimo eiga:

Į gilų didelį dubenį įpilame drungno vandens, suberiame druską ir gerai išmaišome.
Baklažaną nuplauname, supjaustome išilgai, per visą ilgį, maždaug 5 mm storio griežinėliais. Griežinėlius sudedame į pasūdytą vandenį ir paliekame maždaug 10 minučių.
Pasiklojame ant darbo stalo popierius rankšluosčius, ant jų sudedame išmirkytus baklažano griežinėlius - nusausiname.
Keptuvę, pageidautina "Grill" (su bangelėmis :) ), įkaitiname, apšlakstome aliejumi ir apkepiname baklažanus iki kol suminkštės ir atsiras kepimo "grioveliai".
Vėl pasiruošiame popierinius rankšluosčius ir dabar jau pašaliname aliejaus perteklių.
Riešutus ir česnaką sutriname, baziliką smulkiai sukapojame, dedame į bendrą dubenį, sudedame "Feta" sūrį, grietinę ir viską gerai išmaišome. Gauta mase pertepame baklažano griežinėlius (bet nereikia tepti storai) ir susukame į ritinėlius. Viskas :) Greitas, skanus užkandis, kuris tikrai papuoš Jūsų stalą ne tik per šventes :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą