Tai tik dar vienas paprasto, bet be galo gardaus patiekalo receptas. Jame nerasite nieko ypatingo, ko anksčiau nebūtumėte žinoję, bet ši silkutė tokia populiari tarp mano svečių, jog nusprendžiau visgi parašyti ir apie ją, o gal visgi rasite sau kažką naujo šiame recepte ;) Taigis, mano ruošiamų stalų "karalienė" :)
Ingredientai:
Ingredientai:
- Silkės filė dūmų skonio - 2 filė
- Svogūnas vidutinio dydžio - 1 vnt
- Aliejus kepimui - šiek tiek
- Pievagrybiai - apie 200 gr
- Česnakai - 2 skiltelės
- Druska / Malti juodieji pipirai - pagal skonį
- Grietinėlė 30% - 50 ml
Gaminimo eiga:
Svogūnai supjaustomi pusžiedžiais, česnakus supjaustome griežinėliais - pakepiname įkaitintame aliejuje iki gražiai pagels. Suberiame griežinėliais pjaustytus pievagrybius, uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname ant vidutinės ugnies. Troškiname, kol grybai išskirs savo sultis, tuomet nuimame dangtį ir troškiname, kol skystis praktiškai išgaruos, padruskiname ir papipiriname, supilame grietinėlę ir troškiname iki kol sutirštės. Viskas :)
Atvėsiname.
Silkute supjaustome išilgomis juostelėmis, šalia sudedame atvėsusius grybus, puošiame kaip fantazija neša ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą