2016/03/03

Salotos su "Feta" kitaip

Dažnam mūsų, "Feta" sūris pirmiausiai kelia asociacijas su Graikinėmis salotomis. Jų galime paragauti bene kiekvienoje viešojo maitinimo įstaigoje, tačiau bent jau man jos jau šiek tiek pabodę, todėl "sukonstravau" kitokias, bet tikrai ne prastesnes salotas su "Feta" sūriu. Tikiuosi, patiks ir Jums ;)



Ingredientai (1 porc.):

Vištienos šlaunelių mėsos marinavimui:
  • Šviežia šlaunelių mėsos filė - 1 vnt 
  • Druska, žiūpsnelis
  • Malti juodieji pipirai, žiūpsnelis
  • Medus skystas - 1 a.š.
  • Aliejus, geriausia alyvuogių, šlakelis
  • Išspaustų citrinų sultys, 1 a.š.
Salotoms:
  • Sviestinės salotos lapai, 30 gr
  • Švž. agurkas, 30 gr
  • Švž. pomidorai, 30 gr
  • Saulėje džiovinti pomidorai, 2 vnt
  • "Feta" sūris, 30 gr (galima ir daugiau :) )
  • Aliejaus - citrinų padažas, jo receptūrą rasite skiltyje "Padažai"

Gaminimo eiga:

Pirmiausia užsimarinuokite vištieną: suberkite visus prieskonius, medų, supilkite aliejų ir citrinų sultis. Labai atsargiai išmaišykite, kad marinatas pasiskirstytų tolygiai, uždenkite ir palikite kambario temperatūroje maždaug 15 minučių. Kepti ant vidutinės ugnies, jei turite keptuvę Grill - idealu :) Kepkite tol, kol susidarys gardi, traški ir apetetinga plutelė :))
Salotų lapus nuplauname ir išdžioviname salotų džiovyklės pagalba.
Taigi, išplautus ir nusausintus salotų lapus suplėšykite (jei reikia) ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus berkite griežinėliais pjaustytus agurkus, pomidorus ir smulkintus džiovintus pomidorus. Sudėkite kubeliais pjaustytą vištieną ir "Feta" sūrį. Užpilkite viską iš anksto paruoštu padažu.
Viskas :) Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą