2016/03/10

Sriuba su kalakutienos kukuliais

Sriuba mūsų šeimoje - svarbiausias dienos maistas. Jų yra begalinis asortimentas, nuo lengvų šaltų iki karštų sočių šiupinio tipo. Šiandien viriau šią karštą ir sočią sriubą su kalakutienos kukuliais :)



Ingredientai:

Faršui:
  • Smulkinta kalakutiena - 600 gr
  • Prieskoniai "Santa Maria Forest blend" - 3 gr
  • Prieskoniai "Santa Maria Umami" - 7 gr
  • Druska - 4 gr
Sriubai:
  • Bulvės - 4 vnt vidutinio dydžio
  • Morkos - 2 vidutinio dydžio
  • Svogūnas - 1 vnt didesnis
  • Žiedinis kopūstas - 1 vnt vidutinio dydžio
  • Lauro lapai - keli vnt
  • Malti juodieji pipirai / druska - pagal skonį
  • Koncentruotas sultinys "Knorr Bulionetka" vištienos skonio - 4 vnt

Gaminimo eiga:

Pirmiausia užmaišome faršą, paliekame prasimrinuoti.
Į verdantį vandenį suberiame kubeliais pjaustytas bulves ir morkas - užverdame. Suformuojame kukulius ir sumetame į verdančią sriubą su daržovėmis. Taip įmetame NEPJAUSTYTĄ svogūną, kurį vėliau išimame ir išmetame.
Žiedinį kopūstą atskiriame į mažus "krūmelius", suberiame į puodą. Metame lauro apelius, maltus pipirus, koncentruotą sultinį ir, jei reikia, druskos. Verdame ant vidutinės ugnies dar maždaug 10 min. Paliekame nusistovėti. Viskas. Soti, gardi, karšta sriuba paruošta. Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą