Salotos - ne būtinai turi būti lengvas daržovių užkandis, jos, kuo puikiausiai, gali atstoti pilnavertį sotų patiekalą. Vieną tokių receptą dabar kaip tik Jums ir siūlau išbandyti.
Ingredientai (1 porc.):
- Sultenių salotos, 50 gr (paveikslėlis šiek tiek aukščiau ;) )
- Švž. agurkas, 50 gr
- Ridikėliai, 30 gr
- Juodosios alyvuogės, 6 vnt
- Kiaulienos išpjova (ji minkščiausia), bet gali būti ir nugarinė - 70 gr
- Mėgstami mėsos prieskoniai + druska/pipirai - žiūpsnelis
- Aliejus kepimui, 30 gr
- Kepintos sezamų sėklos - 1 a.š.
- Prancūziškas užpilas (jo receptą rasite skiltyje "Padažai")
Gaminimo eiga:
Kiaulieną supjaustykite juostelėmis: suberkite visus prieskonius, gerai išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus.
Salotų lapus nuplauname ir išdžioviname salotų džiovyklės pagalba. Salotas džiovinti yra būtina tam, kad prie jų gerai "priliptų" padažas :)
Taigi, išplautas ir nusausintas sultenių lapus sudėkite į lėkštę. Ant viršaus berkite griežinėliais pjaustytus agurkus, ridikėlius ir perpus perpjautas alyvuoges. Užpilkite padažą. Ant viršaus sudėkite keptas kiaulienos juosteles ir pabarstykite viską sezamų sėklomis. Paprasta, bet tikrai ne prasta ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą