Yra labai daug nuomonių apie bulvių valgymą... Vieni sako, kad bulvės - tobulos figūros priešai, kiti atvirkščiai, jog jos yra nepamainomas vitaminų šaltinis:
Bulvių gumbuose gausu įvairių maisto medžiagų: iki 24 % krakmolo, 2 % augalinių baltymų, fermentų, įvairių biogeninių elementų, organinių ir mineralinių druskų – kalcio, kalio, magnio, geležies, cinko, fosforo, šiek tiek proteino, riebalų, ląstelienos, obuolių, citrinos ir rūgštynių rūgšties, gausu vitaminų A, B, C, P, folinės rūgšties, karotino .
Aš esu "bulvininkė", todėl atsisakyti ir išbraukti iš savo raciono jos net nežadu, beeet... dažniau renkuosi "sveikesnį" bulvių gaminimo būdą - ežkepu orkaitėje, bent jau tuo mane įtikino mano vyras sportininkas :)
Tiesiog jas užkepti būtų banalu, tad aš jas dar pamarinuoju ;) Tai puikus garnyras prie bet kokios rūšies mėsos, o aš ją mėgstu valgyti ir vieną, pvz. su "Mano 1000 salų" padažu, kurį nesunkiai rasite skityje "Padažai" :)
Bulvių gumbuose gausu įvairių maisto medžiagų: iki 24 % krakmolo, 2 % augalinių baltymų, fermentų, įvairių biogeninių elementų, organinių ir mineralinių druskų – kalcio, kalio, magnio, geležies, cinko, fosforo, šiek tiek proteino, riebalų, ląstelienos, obuolių, citrinos ir rūgštynių rūgšties, gausu vitaminų A, B, C, P, folinės rūgšties, karotino .
Aš esu "bulvininkė", todėl atsisakyti ir išbraukti iš savo raciono jos net nežadu, beeet... dažniau renkuosi "sveikesnį" bulvių gaminimo būdą - ežkepu orkaitėje, bent jau tuo mane įtikino mano vyras sportininkas :)
Tiesiog jas užkepti būtų banalu, tad aš jas dar pamarinuoju ;) Tai puikus garnyras prie bet kokios rūšies mėsos, o aš ją mėgstu valgyti ir vieną, pvz. su "Mano 1000 salų" padažu, kurį nesunkiai rasite skityje "Padažai" :)
Ingredientai (maždaug 4 - 5 porc.):
- Bulvės - 1 kg
- Kmynai - 3 gr
- Bulvių prieskoniai (kelių rūšių sumaišykite) - 5 gr
- "Fajita" prieskoniai arba bet kokie kiti mėgstami aštrūs prieskoniai - 3 gr
- Aliejus (aš naudoju "Obelių sviesto skonio" - 50 gr
- Česnakai - 5 skiltelės
Gaminimo eiga:
Bulves švariai nuskutame ir nuplauname, nusausiname. Supjaustome maždaug vienodo dydžio, bet nelabai smulkiai. Suberiame dubenį, beriame visus prieskonius, išspaudžiame česnaką ir viską gerai išmaišome, kad prieskoniai pasiskirstytų, paliekame 15 min, tuomet užpilame aliejų ir dar kartą viską gerai išmaišome, paliekame marinuotis bent 2 val.
Nepamirštame karts nuo karto pamaišyti, kad marinatas pasiskirstytų tolygiai.
Sumesti ulves kartu su marinatu į kepimo rankovę ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val :) Bet nepamirškite, jog orkaitė orkaitei nelygu, žiūrėkite ir derinkite laiką pagal savo įrangą :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą