Taip jau gavosi, jog šią, bendrai kaip ir daugelį kitų, viriau iš to, ką radau šaldytuve :) Sprandinės gabalėlis nedidelis, vienos kitos daržovės gabalėlis... O gavosi tikrai labai gardi, tačiau neapsunkinanti skrandį sriubytė :)
Ingredientai:
- Kiaulienos sprandinė, maždaug 200 gr
- Bulvės vidutinio dydžio, 4 vnt
- Morkos vidutinio dydžio, 3 vnt
- Kopūstas baltagūžis, 1/2 nedidelės galvutės
- Svogūnas vidutinio dydžio, 1 vnt
- Čili pipiras šviežus, 1 vnt
- Špinatai šviežūs, sauja (tiesiog tik tiek teturėjau) :)
- Malti juodieji pipirai
- "Buljonetka", 4 vnt
- Vanduo
Gaminimo eiga:
Mėsą supjaustyti juostelėmis, sudėti į puode įkaitintą aliejų, apkepti. Suberti smulkintus svogūnus. Apkepti iki gražios auksinės spalvos.
Tuomet užpilti šaltu vandeniu, maždaug 1,5 L, užvirti. Suberti kubeliais pjaustytas bulves, morkas ir plonai šiaudeliais pjaustytą kopūstą. Užvirti.
Čili pipirą įpjauti išilgai ir visą "cielą" įmesti į sriubą. Užvirti. Virti apie 15 minučių ant vidutinės ugnies.
Papipirinti ir sudėti "buljonetkas" (buljonas žele forma).
Įmesti špinatus, uždengti puodą dangčiu ir išjungus ugnį palikti stovėti apie 10 minučių.
Galima tiekti, skanaus :) Tačiau idealu būtų šią sriubą virti iš vakaro ir valgyti ją tik sekančią dieną ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą