Galima rasti begalę THAI sriubos variantų, tačiau aš verdu pagal save :) Mano sriuba turėtų patikti tiems, kas mėgsta sodrų kokosų pieno skonį :)
Ingredientai:
- Krevečių uodegėlės, 400 gr, aš naudoju "Tigrines", taip vadinamus "Prawns'us", bet galima ir mažas - "Shrimps'us" :)
- Vištienos filė, 300 gr, aš naudoju kulšelių mėsą, ji sultingesnė nei krūtinėlė :)
- Kons.kukurūzai, 200 gr
- Kokosų pienas sodraus skonio, 500 ml
- Česnakai, 3 skiltelės
- Imbiero šaknis, maždaug 3 cm
- Svogūnų laiškai, 30 gr
- Čili pipirai šviežūs, 1 vnt (30 gr)
- Špinatai šviežūs, 2 didelės saujos
- Pasta sriubai, 1 pakelis, aš naudoju "Kanokwan", jų rasite didesniuose prekybos centruose :)
- Ryžių makaronai (ploni), 50 gr
- Vanduo, 1 L
- Aliejus, 20 gr
- Druska / malti baltieji pipirai, pagal skonį
Gaminimo eiga:
Vištienos mėsą supjaustyti juostelėmis ir apkepti įkaitintame puode su aliejumi kol gražiai apskrus. Suberti kapotus svogūnų laiškus, plonais griežinėliais pjaustytus česnakus ir smulkintus čili pipirus (be sėklų). Įtarkuoti imbiero. Pasūdyti, papipirinti.
Užpilti šaltu vandeniu, užvirti ant didelės ugnies. Supilti kokosų pieną ir vėl užvirti.
Sudėti pastą, krevetes ir kukurūzus, užvirti, sumažinti ugnį ir virti maždaug 3 minutes.
Suberti špinatų lapus ir ryžių makaronus. Uždengti puodą, išjungti ugnį ir palikti pastovėti 5 minutes.
Tadaaam, sriuba paruošta ;) Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą