2013/12/12

Jautienos troškinys su pasta

Kartais taip norisi kažko labai skanaus, bet paprasto :) Tą vakarą kai gaminau šį troškinį būtent taip ir buvo :) Vieintelis šios patiekalo minusas - gaminimas užtrunka ne mažiau 2 valandų...Bet verta, patikėkite ;) O dar geriau, pasigaminkite ir įsitikinsite :)

Ingredientai (maždaug 6 asm.):
  • Jautienos kumpis, 1,2 kg (mėsa turi būti šviesi, tai rodo, jog galvijas buvo jaunas)
  • Svogūnai didesni, 2 vnt
  • Aliejus kepimui, 30 ml
  • Česnakai, 3 skiltelės
  • Konservuoti pjaustyti pomidorais su česnakais, 1 indelis (aš renkuosi "Maxima Favorite" - idealus kokybės ir kainos santykis)
  • Grietinė 30 %, 200 gr
  • Laurų lapeliai, 4 vnt
  • Malti baltieji pipirai, 2 gr
  • Druska, 3 gr + pagal skonį
  • "Maggi Kostilija" šonkauliukų skonio, 1 vnt (puikiam aromatui ;) )
  • Virta pasta, aš verdu Spaghetti ir Tagliatelle su špinatais miksą :)
Gaminimo eiga:

Mėsą supjaustome plonomis ilgomis juostelėmis. Ant didelės ugnies keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame pjaustytą mėsą. Bet nedėkite visko į vieną keptuvę, geriau padalinkite į kelias. Juk mums reikia, kad mėsa apskrustų, o ne išsitroškintų :) Kepant mėsą dideliu kiekiu, išsiskiria mėsoso sultys ir mėsa troškinasi, bet nekepa.

Nesumažinę ugnies mėsą apskrudiname. Mūsų šeimyną mėgsta smaaarkiai apskrudintus ir traškius mėsos gabalėlius :)

Apskrudintą mėsą sukrėsti į puodą, kuriame gaminsime troškinį. Užpilti verdančio vandens tiek, kad vos dengtų mėsą. Visiškai sumažinti ugnį ir uždengus dangčiu troškinti, karts nuo karto pamaišant. Jei vanduo smarkiai garuotų - įpilkite papildomai.

Tuo metu, pirmiausiai, iki gražios auksinės spalvos pakepkite kapotus svogūnus.

Sukrėsti svogūnus į troškinamą mėsą. Tuomet pakepti griežinėliais pjaustytus česnakus, ten pat sukrėsti konservuotus pomidorus. Pakepti maždaug 1,5 min.

Sukrėsti viską į puodą su mėsa ir svogūnais. Pasūdyti ir papipirinti, įmesti laurų lapus ir troškinti toliau. Troškinimo laikas priklauso nuo mėsos minkštumo...Bet ne mažiau nei 1,5 val.
Likus maždaug 10 min iki troškinimosi pabaigos, supilti grietinę ir įmesti sultinio kubelį. Užvirti, išjungti ugnį ir uždengus puodą palikti pastovėti maždaug 15 min.

Tiekti su makaronais, gausiai užpylus padažu, puošti baziliku :) Skanaus :)








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą