2013/11/26

Jogurtinis padažas su krapais

Šiais laikais prekybos centrai siūlo mums tikrai platų įvairių "dressing'ų" asortimentą. Pradedant Lietuvos gamintojų, baigiant garsiausių pasaulyje "brend'ų" gaminių. Tačiau nieko negali būti skaniau už namie pagamintą produktą, nes tik tokiu atveju mes galime parinkti produktų santykį tokį, koks būtent mums yra tinkamas. Vieni mėgsta aštresnį, tuomet naudoja daugiau česnako, o kitiems užtenka tiesiog lengvo jo poskonio. Mūsų namuose taip pat galima rasti nemažai pirktinių padažų, tačiau aš juos vadinu "budinčiais", čia tiems atvejams, kai manęs nebūna namie ir šeimyna maistą gaminasi pati :) Tačiau tai būna itin retai ir jie visuomet labiau renkasi mano paruoštus padažus :) Noriu jais pasidalyti ir su Jumis ;) Taigi žemiau pateikiu vieną, greičiausiai paruošiamą, jogurtinio padažo receptą.

Ingredientai:
  • Tirštas majonezas "Helmanns", 100 gr
  • Vanduo virintas, 50 gr
  • Jogurtas natūralus, 100 gr
  • Česnakai, 3 skiltelės
  • Krapai, rišulėlis, apie 20 gr
Gaminimo eiga:

Į didesnį dubenėlį įkrėsti majonezo ir įpilti vandens, išplakti šluotele. Mūsų šeimyna mėgsta šį padažą naudoti salotoms, tad aš visuomet įpilu vandens šiek tiek daugiau, kad padažas būtų skystesnis. Pagaminus tirštesnį tokį padažą galima naudoti prie įvairių mėsos ir žuvš patiekalų ;)
Taigi, reguliuokite norimą tirštumą vandens pagalba ;) Supilkite jogurtą, įspauskite česnakus, suberkite kapotus krapus ir maišome, kol padažas taps vientisas.. Paruoštą padažą palikite pastovėti šaldytuve maždaug 30 minučių. Prieš tiekiant, nepamirškite pamaišyti, kad krapai neliktų ant dugno ;) Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą