Kaliaropė arba ropinis kopūstas (ang. – kohlrabi, it. – cavolo rapa) – kopūsto atmaina, auginama dėl didelių valgomų stiebų, kurių saldžiai karstelėjęs skonis panašus į ropių. Kaliaropė gerina virškinimą ir kraujo apytaką, padeda stabilizuoti kraujo cukraus kiekį, todėl naudinga sergantiems diabetu ir hipoglikemija.
Taip pat jų skonis labai primena kopūsto stiebą, tad jį pagraužti mėgsta ir vaikai :)
Šios salotos gali būti tiekiamos ir kaip garnyras prie įvairių mėsos bei žuvies patiekalų ir kaip lengvos salotos vakarienei :)
Taip pat jų skonis labai primena kopūsto stiebą, tad jį pagraužti mėgsta ir vaikai :)
Šios salotos gali būti tiekiamos ir kaip garnyras prie įvairių mėsos bei žuvies patiekalų ir kaip lengvos salotos vakarienei :)
Ingredientai (4 porc.):
- Kaliaropė, 2 vnt
- Druska / malti juodieji pipirai - 1 gr + pagal skonį
- Majonezas, 3 valgomi šaukštai
Gaminimo eiga:
Kaliaropę nuplauti, nupjauti stiebus. Nulupti odelę.
Daržovę sutarkuoti burokine tarka, pasūdyti, papipirinti. Įdėti majonezo ir viską gerai išmaišyti. Viskas :) Lengva, paprasta, bet gardu :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą