Jums turbūt keistai atrodo, jog aš siūlau savo bulvių virimo receptą, juk kas gali būti paprasčiau? ;))) Tačiau, šiais laikas labai sunku rasti kokybiškas daržoves... Neretai jos suverda, subyra ir pan. Kad taip nenutiktų ir yra mano virimo receptas ;)
Ingredientai:
- Skustos bulvės
- VERDANTIS vanduo
- Druska
- Sviestas
- Krapai (kas mėgsta)
Gaminimo eiga:
Pagrindinė mano bulvių virimo paslaptis yra ta, kad užpilu jas ne šaltu,o verdančiu vandeniu. Tokiu atveju ne tik pagreitėja pats procesas, bet ir bulvės nesuverda ir nesubyra.
Kaip žinoma, bulvės labai sugeria skysčius (atkreipkite dėmesį į bulvių košę, kuri pastovėjusi sutirštėja), todėl, kuo ilgiau bulvės yra vandeny, tuo daugiau sugeria skysčių į save. Dėl to jos suyra arba tiesiog būna beskonės - vandeningos.
Taigi užpilkite bulves verdančiu vandeniu, užvirkite. Pasūdykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol jos visiškai išvirs:) Viskas :) Nupilkite vandenį, uždėkite puodą ant jau išjungtos, bet dar neatvėsusios viryklės, taip išgarinsite vandens likučius. Įdėkite sviesto ir suberkite smulkintų krapų. Karts nuo karto supurtykite puodą, kad sviestas ir krapai pasiskirstytų ant visų bulvių :) Skanaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą