2013/11/22

Česnakinės "Čilli" krevetės

Dar vienas mano firminis patiekalas. Gaminamas lengvai bei greitai. Idealu gaminti dviems ;) Juk visi puikiai žinome, jog krevetės yra puikus afrodiziakas ;))

Ingredientai (2 asmenims):
  • Šaldytos virtos Tigrinių krevečių uodegėlės, 400 gramų, aš naudoju "Nowaco exclusive"
  • Česnakai, 10 skiltelių
  • Malti čili arba kajeno pipirai, 2 gr
  • Druska, 2 gr, bet nepamirškite ragauti ir naudoti pagal jūsų skonį reikiamą kiekį
  • Alyvuogių aliejus, 20 ml
  • Itališka Ciabatta; Pranc. batonas, paprastas batonas ar bet kuri kita balta duona
Gaminimo eiga:

Česnakus susmulkiname ir pakepiname ant įkaitinto alyvuogių aliejaus, suberiame ŠALDYTAS (su glazūra) krevetes, sumažiname ugnį ir, uždengę dangčiu, troškiname 5 - 7 minutes. Tuomet suberiame druską ir čili pipirus - troškiname dar kelias minutes, kol krevetės visiškai atitirps ir susidarys sultinys :) Tik nepersistenkite, kitaip krevetės taps guminės :)
Paruoštas krevetes (kartu su sultiniu) padaliname į dvi dalis ir tiekiame su Itališka chiabatta duonele. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą