2013/11/23

Pyragas su žuvimi ir svogūnais

Ar dažnai tenka klausti šeimos: "ką pagaminti jums šiandien?" ir išgirsti atsakymą: "nežinom..." :) Man tai tikrai tenka išgirsti tai neretai, tad pyragai yra puikus būdas yprastus maisto produktus patiekti kitaip ir išgauti vis įvairesnius skonius :) Pyragai - tai begalinė "erdvė" improvizacijoms, tad nedvejokite ir drąsiai eksperimentuokite :) Šįkart pasidalinsiu su Jumis labai gardžiu, bet nebrangiu ir lengvai paruošiamu receptu :)

Ingredientai (maždug 8 porcijoms):

  • Tešla sloksniuota, aš perku šaldytą (greitasis variantas), 1 pakelis
  • Mano 1000 salų padažas, jo receptą rasite skiltyje "Padažai", 120 gr
  • Svogūnai didesni, 3 vnt
  • Rudagalvės menkės filė, 8 vnt
  • Druska / malti baltieji pipirai, po 2 gr + pagal skonį
  • Sviestas, 30 gr
  • Fermentinis sūris, 150 gr
  • Kiaušinių tryniai, 2 vnt
  • Aliejus, 20 ml

Gaminimo eiga:

Naudokite geriau mažesnę (pagal diametrą), bet aukštesnę skardą, taip pyragas bus pūresnis ir sultingesnis. 
Jei žuvis šaldyta, iš anksto ją atsišildykite ir paspausdami išspauskite skysčių perteklių.
Skardą išklokite KEPIMO POPIERIUMI, ne folija. Foto matosi,jog aš naudojau foliją,bet taip įvyko tik dėl to, jog kepimo popierius pas mane baigėsi ir bubau priversta panaudoti foliją, bet Jūs tos klaidos nekartokite :)
Taigi, išklotą kepimo popierių sutepti aliejumi. Tešlos lakštus (1/2 normos) iškočiokite ir išklokite skardos dugną taip, kad visi kraštai būtų šiek tiek užlenkti.
Supilkite iš anksto paruoštą padažą ir, teptuko pagalba, tolygiai paskirstykite.
Ant padažo tolygiai suberkite stambiais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus.
Ant svogūnų sudėkite nepjaustytas žuvų filė. Viską pasūdykite ir papipirinkite.
Ant žuvies sudėkite mažus sviesto gabalėlius ir plonais griežinėliais pjaustytą sūrį taip, kad pilnai uždengtų žuvį.
Viską uždenkite likusia iškočiotos tešlos puse. Kraštus iš visų pusių apspauskite, kad pyragas būtų pilnai uždaras. Kiaušinio trynius suplakite ir konditerine šluotele sutepkite visą pyrago viršų.
Kepkite iki  +180C škaitintoje orkaitėje, pasirinkę kepimo programą iš abiejų pusių (viršus ir apačia) maždaug 30 minučių. Tuomet pyrago viršuje padarykite kelis skersus įpjovimus ir pašaukite į orkaitę dar 25 minutėms. Nepamirškite, jog kiekviena orkaitė turi savo ypatumų, tad pyragą kepkite tiek laiko, kol jis visiškai iškeps. 
Išjungus orkaitę, pyragą dar palikite viduje, kaip sakoma "pailsėti" :)
Tuomet suporcijuokite ir tiekite su mėgstamom salotom ar daržovėm. Asmeniškai mano šeima, mėgsta prie šio pyrago mano gamintas kaliaropių salotas, jų receptą rasite skiltyje "Garnyrai" :)
Skanaus :)








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą