Na štai ir dar viena mano interpretacijų salotų su lašiša :) Jos ypač aktualios braškių sezono metu ;)
Ingredientai (1 porc.):
- Salotų miksas, aš naudoju "Prancūzišką"
- Gražgarsčių lapai, gera sauja (tai mano mėgstamiausios salotos, dėlto jų visur ir pilna:))
- Agurkai švieži, 50 gr
- Braškės prinokusios, 4 vnt
- Kietasis sūris
- Lašišų didkepsnis, 1 vnt
- Druska / citrinpipiriai, pagal skonį
- Aliejus (pageidautina alyvuogių) kepimui, 20 ml
- 1. Jogurtinis padažas su krapais, jo receptą rasite skiltyje "Padažai"
Gaminimo eiga:
Pirmiausia prieskoniais įtrinkite lašišos kepsnį ir įkaitinę keptuvėje aliejų,epkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių maždaug po 2 minutes, bet nepamirškite, jog kepimo laikas priklauso nuo kepsnio storumo ;)
Į lėkštę sudėkite salotų miksą bei gražgarsčių lapus. Užpilkite padažą.
Braškes supjaustykite, priklausomai nuo jų dydžio, į 4 ar daugiau dalių, sudėliokite aplink. Šalia jų sudėkite plonai pjaustyto kietojo sūrio gabalėlius.
Ant viršaus uždėkite "cielą" keptą lašišų kepsnį. Laikas mėgautis ;) Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą