2013/11/26

3. Salotos su kepta lašiša ir braškėmis

Na štai ir dar viena mano interpretacijų salotų su lašiša :) Jos ypač aktualios braškių sezono metu ;)

Ingredientai (1 porc.):
  • Salotų miksas, aš naudoju "Prancūzišką"
  • Gražgarsčių lapai, gera sauja (tai mano mėgstamiausios salotos, dėlto jų visur ir pilna:))
  • Agurkai švieži, 50 gr
  • Braškės prinokusios, 4 vnt
  • Kietasis sūris
  • Lašišų didkepsnis, 1 vnt
  • Druska / citrinpipiriai, pagal skonį
  • Aliejus (pageidautina alyvuogių) kepimui, 20 ml
  • 1. Jogurtinis padažas su krapais, jo receptą rasite skiltyje "Padažai"
Gaminimo eiga:

Pirmiausia prieskoniais įtrinkite lašišos kepsnį ir įkaitinę keptuvėje aliejų,epkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių maždaug po 2 minutes, bet nepamirškite, jog kepimo laikas priklauso nuo kepsnio storumo ;)
Į lėkštę sudėkite salotų miksą bei gražgarsčių lapus. Užpilkite padažą.
Braškes supjaustykite, priklausomai nuo jų dydžio, į 4 ar daugiau dalių, sudėliokite aplink. Šalia jų sudėkite plonai pjaustyto kietojo sūrio gabalėlius.
Ant viršaus uždėkite "cielą" keptą lašišų kepsnį. Laikas mėgautis ;) Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą