Anksčiau niekad nevalgydavau karpio dėl kaulų gausos bei dėl to specifinio dumblo skonio. Tačiau vieną dieną pasigaminau jį tokiu būdu ir Vualia :) Dabar tai vienas mėgstamiausių mano patiekalų.
Ingredientai (4 porc.):
- Karpio filė - 4 vnt
- Druska / pipirai - pagal skonį
- Aliejus kepimui
- Kiaušiniai - 4 vnt
- Sezamų sėklos pabarstymui
- Miltai - filė apvoliojimui
- Bulvės - 800 gr
- Svogūnas - 1 vnt (vidutinio dydžio)
- Česnakai - 3 skiltelės
- Druska / pipirai
- Sviestas - 100 gr (aš naudoju "Šeimininkės" su žolelėmis, tai priduoda papildomo pikantiškumo :)
- Grietinėlė - apie 200 ml, priklausomai nuo norimo košės tirštumo (galite tradiciškai naudoti pieną)
- Aguonos pabarstymui
- Įvairios daržovės
- Balzamiko actas padažui
- Alyvuogių aliejus
- Salotų prieskoniai (aš naudoju Saldva)
- Cukrus - žiupsnelis
Užstatyti virti bulves košei, kartu virti česnakų skilteles ir į kelias dalis perpjautą svogūną.
Karpio filė padruskinti ir papipirinti. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius suplakti. Žuvies filė apvolioti miltuose, tuomet pamirkyti kiaušinių trynių plakinyje ir vėl apvolioti miltuose. Filė apkepti ant įkaitinto keptuvėje aliejaus ant didelės ugnies, kol gražiai apskrus. Bet nekepti iki galo,žuvis neturi būti iškepta pilnai.
Apkeptus žuvies filė gabaliukus sudėti į folija išklotą skardą ir pašauti į iki +160C įkaitintą orkaitę maždaug 7 minutėms.
Per tą laiką pasiruošti bulvių košę - sutrinti bulves kartu su česnakais ir svogūnu, įdėti sviesto ir supilti grietinėlę. Puodą laikyti šiltai, apviniojus dideliu rankšluosčiu ar kažkuo kitu.
Suplakti kiaušinio baltymus iki standumo. Pasūdyti. Ištraukti žuvį iš orkaitės. Ant kiekvienos filė uždėti plaktų baltymų ir užbarstyti sezamų sėklomis. Pašauti dar į orkaitę, kol baltymai iškeps ir taps gražios gelsvos spalvos.
Per tą laiką pasiruošti daržoves ir padažą joms. Alyvuogių aliejų, balzamiko actą, cukrų ir prieskonius sumaišyti.
Lėkštėje gražiai išdėlioti daržoves, užpilti paruoštu padažu. Šalia dėti bulvių košę, ją pabarstyti aguonomis. Kitoje lėkštės pusėje dėti žuvies filė su baltymais. Viskas. Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą