Didžiausias ir ištikimiausias mano gaminamų patiekalų gerbėjas - mano vyras, tačiau yra viena problemėlė :) Jis - sportininkas, taigi mūsų vakarienės - tai nesibaigiančios salotos :)) nesakau, jog tai blogai, bet aš vis jaudinausi dėl savo fantazijos "platybių" :D Tuomet ir atėjo į galvą krūva paprastų bei greitai paruošiamų salotų receptų, kuriuos, beje, dažna mano draugė panaudoja ir savo šventiniam stalui ;)
Taigis, su malonumu pristatu Jums bene greičiausiai ir lengiausiai paruošiamas salotas. Beje šios yra mano vienos mėgstamiausių ;)
Beje, retai kuomet salotas gaminu dideliame inde, gaminu jas tiesiai į porcijines lėkštes, kuriose jas ir tiekiu. Tad receptūrose pagrinde produktų kiekiai bus nurodyti 1 porcijai. Savaime suprantama, jog kiekius turėtumėte derinti pagal savo skrandžio dydį ;))
Taigis, su malonumu pristatu Jums bene greičiausiai ir lengiausiai paruošiamas salotas. Beje šios yra mano vienos mėgstamiausių ;)
Beje, retai kuomet salotas gaminu dideliame inde, gaminu jas tiesiai į porcijines lėkštes, kuriose jas ir tiekiu. Tad receptūrose pagrinde produktų kiekiai bus nurodyti 1 porcijai. Savaime suprantama, jog kiekius turėtumėte derinti pagal savo skrandžio dydį ;))
Ingredientai (1 porc.):
Lašišos marinavimui:
- Šviežia lašiša, 100 gr
- Druska, žiūpsnelis
- Malti juodieji pipirai, žiūpsnelis
- Cukrus, kelios granulės (ant arbatinio šaukštelio galo)
- Aliejus, geriausia alyvuogių, 20 ml
- Išspaustų citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
Salotoms:
- Prancūziškas salotų miksas, aš perku didžiuosiuose prekybos centruose, 150 g
- Šviežias agurkas, 50 gr
- Saulėje džiovinti pomidorai, 4 vnt
- 1. Jogurtinis padažas su krapais, jo receptūrą rasite skiltyje "Padažai"
Gaminimo eiga:
Pirmiausia užsimarinuokite žuvį. Lašišą supjaustykite juostelėmis, maždaug 1 - 1,5 cm storio, suberkite visus prieskonius, supilkite aliejų ir citrinų sultis. Labai atsargiai išmaišykite, kad marinatas pasiskirstytų tolygiai, uždenkite ir palikite šaldytuve maždaug 15 minučių. Kepti ant smarkiai įkaitintos keptuvės, jei turite keptuvę Grill - idealu :) Kepkite tolk, kol susidaris gardi, traški ir apetetinga plutelė :))
Viena pirmųjų ir pagrindinių gerų salotų taisyklių yra ta, kad reikia kuo atidžiau išplauti salotų lapus ir visiškai juos nusausinti.
Taigi, išplautus ir nusausintus salotų lapus suplėšykite, jei reikia, ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus berkite griežinėliais pjaustytus agurkus. Aplink išdėliokite juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus, jie suteiks ypatingo skonio salotoms :) Užpilkite viską iš anksto paruoštu padažu. Ant viršaus sudėkite karštas lašišų juosteles. Viskas :) Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą