Ingredientai (2 porc.):
- "Romaine" salotos, 4 lapeliai
- Avokadas sunokęs, 1 vnt
- Ridikėliai raudoni, 4 vnt
- Pomidoras, 0,5 vnt.
- Tigrinių krevečių uodegėlės, 8 vnt
- Sviestas, 20 gr
- Česnakai, 1 skiltelė
- Druska / malti juodieji pipirai, pagal skonį
- Citrinos sultys, keli lašai
- "1000 salų" padažas pagal mane, 60 gr
Gaminimo eiga:
Salotų lapus nuplauti ir labai gerai nusausinti, tai labai svarbu.
Gamindama salotas aš iškart jas porcijuoju, bendro "bliūdo" nemaišau :) Taigi, šioms salotoms tiekti puikiai tinka indeliai ant kojelės, atrodo įspūdingai :) Ar šiaip kokias nedidukes salotines galima naudoti.
Pirmiausia pasiruošiame krevetes: pasūdome, papipiriname, išspaudžiame citrinų sultis, išspaudžiame česnakus. Viską lengvai pamaišome, paliekame 10 minučių pasimarinuoti.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame pamarinuotas krevečių uodegėles ir ant vidutinės ugnies pakepiname.
Salotų lapus suplėšome, pomidorą supjaustome griežinėliais, avokadą supjaustome juostelėmis. Vienoje salotinės pusėje dedame plonai pjaustytus ridikėlius, kitoje pusėje, ant kraštelio, užkabiname keptas krevečių uodegėles. Salotas užpilame iš anksto paruoštu padažu, jo receptą rasite skiltyje "PADAŽAI".
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą