Midijiniai
Ingredientai (2 porc):
- Midijos dvigeldės, aš perku šaldytas pakeliuose po 400 gr, 2 vnt
- Sviestas, 80 gr
- Morkos vidutinio dydžio, 3 vnt
- Česnakai, 4 skiltelės
- Balto sauso vyno, 150 ml
- Svogūnas didelis, 1 vnt
- Grietinėlė 35%, 400 ml
- Druska / malti juodieji pipirai, po 1 gr, jei trūksta - įdėkite pagal skonį
- Cukrus, 0,5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo eiga:
Morkas supjaustome smulkiais kubeliais, svogūnus susmulkiname, česnakus supjaustome "lapeliais".
Šaldytas midijas atsišildome šaltame vandenyje, kol pilnai pasileis glazūra (defrostuojame).
Galima ruošti gilioje keptuvėje, tačiau aš renkuosi siaurą puodą aukštais kraštais - prikaistuvą. Taigi, puode ištirpiname sviestą.
Kai sviestas pradeda burbuliuoti sudedame susmulkintą česnaką, svogūnus ir šiek tiek pakepiname. Tuomet sudedame kubeliais pjaustytas morkas ir supilame vyną.
Kepiname kol išgaruos maždaug pusė vyno kiekio. Sudedame midijas, sumažiname ugnį ir uždengus dangčiu troškiname maždaug 4 minutes, karts nuo karto pamaišant. Supilame grietinėlę, suberiame visus prieskonius, užverdame ir uždengę patroškinkiname dar porą minučių taip pat laikas nuo laiko pamaišant.
Midijas, kurios neatsidarė išmetame, nes jų valgyti negalima.
Tiekiame padalinę į du gilius indelius su Itališka "Ciabatta", pranc. batonu, paprastu batonu ar "Fri" bulvytėmis ;)
Kai sviestas pradeda burbuliuoti sudedame susmulkintą česnaką, svogūnus ir šiek tiek pakepiname. Tuomet sudedame kubeliais pjaustytas morkas ir supilame vyną.
Kepiname kol išgaruos maždaug pusė vyno kiekio. Sudedame midijas, sumažiname ugnį ir uždengus dangčiu troškiname maždaug 4 minutes, karts nuo karto pamaišant. Supilame grietinėlę, suberiame visus prieskonius, užverdame ir uždengę patroškinkiname dar porą minučių taip pat laikas nuo laiko pamaišant.
Midijas, kurios neatsidarė išmetame, nes jų valgyti negalima.
Tiekiame padalinę į du gilius indelius su Itališka "Ciabatta", pranc. batonu, paprastu batonu ar "Fri" bulvytėmis ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą