2013/11/23

Troškinta žuvis

Kaip dažniausiai gaminate žuvį? Kepate? :) O mano mėgstamiausias žuvies paruošimas yra būtent šis. Žinoma, šventėms be galo mėgstu ruošti įdarytas ir užkeptas žuvis, o šiltuoju metu jas kepti ant griliaus, tačiau kasdieniame gyvenime dažniau norisi paprastesnio žuvies paruošimo varianto. Šis mano receptas kaip tik toks ir yra :)

Ingredientai (maždaug 5 porc.):

  • Jūros lydeka (NE FILĖ) be galvos ir uodegos, 8 vnt
  • Laurų lapai, 10 vnt
  • Juodieji pipirai žirneliais, 20 vnt
  • Aliejus, 50 ml
  • Poras didesnis (visas), 1 vnt
  • Morkos vidutinio dydžio, 3 vnt
  • Žuvų sultinys, aš naudoju "Buljonetką", apie 500 ml
  • + druska / malti juodieji pipirai, pagal skonį
Garnyrui:

  • Virtos bulvės, kad ir kaip skambėtų keistai, bet turiu savo bulvių virimo paslaptį :) Ją rasite skiltyje "Garnyrai", po 150 gr į porciją.

Gaminimo eiga:

Išvalytą žuvį sudėti į šaltą vandenį, užvirti. Suberti laurų lapus, pipirus žirneliais ir virti ant vidutinės ugnies maždaug 10 minučių. JOKIOS DRUSKOS!
Žuvį išimkite, šiek tiek atvėsinkite. Tuomet nulupkite odą. Žuvies mėsą atskirkite nuo kaulų ir sudėkite į atskirą indą. Stenkitės, kad filė kuo mažiau lužtų ir trupėtų :)
Tuo tarpu gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite tarkuotas morkas ir apkepkite maždaug 2 minutes, tuomet sudėkite pusžiedžiais pjaustytą porą. Apkepti viską tol, kol daržovės suminkštės. 
Sudėti atskirtą žuvies filė, supilti sultinį ir troškinti ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių,kol sultinys šiek tiek išgaruos, bet ne pilnai, padažo turi likti pakankamai. Eigoje papipirinkite ir, jei trūksta skonio, pasūdykite. Tiekite su virtomis bulvėmis ir šviežių marinuotų agurkų salotomis, kurių receptą rasite skiltyje "Garnyrai" :) Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą