2013/11/26

2. Salotos su rūkyta lašiša ir kietuoju sūriu

Ne kasdien galime sau leisti nusipirkti šviežios lašišos, tačiau aš labai džiaugiuosi atradusi rūkytų lašišų atraižėles, kurių galima rasti, bene, kiekviename prekybos centre :) Naudoju jas ne tik salotoms, sumuštinukams, bet ir "pastai" gaminti, tačiau apie tau kitame skyrelyje ;)))
Taigis, siūlau pasigaminti mano salotų su rūkytų lašišų atraižėlėmis :)

Ingredientai (1 porc.):
  • Salotos "Iceberg", 5 lapai
  • Salotos "Rucola" (gražgarstės), gera sauja
  • Avokadas sunokęs,  1/2 vnt
  • Pomidorai prinokę, 30 gr
  • Alyvuogės juodosios be kauliukų, 5 vnt
  • Kietasis sūris, 20 gr
  • Rūkytų lašišų atraižos, 50 gr
  • 1. Jogurtinis padažas su krapais, jo receptą rasite skiltyje "Padažai"
Gaminimo eiga:

"Iceberg" salotų lapus suplėšome, uždedame didesnę saują gražgarsčių. 
Avokadą perpjauname pusiau, peilio pagalba išimame kaulą. Avokado puselę nulupame, o minkštimą supjaustome juostelėmis ir gražiai išdėliojame ant salotų.
Pomidorus supjaustome griežinėliais, sudedame į salotų lėkštę.
Alyvuoges perpjauname pusiau ir išdėliojame aplink. Užpilame padažą.
Ant viršaus uždedame lašišą, viskas :) Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą