2013/11/23

Šviežių marinuotų agurkų salotos


Gaivios agurkų salotos – kaip tik tai, ko reikia prie mėsos kepsnelių, žuvies ar kito patiekalo. Traškios saldžiarūgštės agurkų riekelės vers jus vėl ir vėl siekti salotų lėkštės. :)



Ingredientai:


  • Agurkai, 1 kg
  • Citrinos sultys, 2 valgomi šaukštai
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomi šaukštai
  • Česnakai, 2 skiltelės
  • Rudasis cukrus, 1 valgomas šaukštas
  • Malti juodieji pipirai, 1 gr + pagal skonį
  • Druska, 2 gr
  • Krapai arba šv. bazilikai, 50 gr

Gaminimo eiga:


            Supjaustykite agurkus maždaug 3 milimetrų storio riekelėmis (jei agurkų žievelė kietoka, verčiau ją nulupkite) ir sudėkite į didelį dubenį. Atskirame indelyje sumaišykite citrinos sultis, aliejų, cukrų, sutrintą česnaką, įberkite druskos, pipirų ir gerai išplakite šluotele, kol cukrus ištirps.
Užpilkite šį marinatą ant agurkų, labai gerai išmaišykite ir dėkite dubenį į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai. Prieš valgant apibarstykite salotas kapotais krapais arba suplėšytais baziliko lapeliais. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą