Tai vienas megstamiausių mano midijų gaminimo receptų :) Pomidorai su grietinėle suteikia šiam patiekalui ypatingą skonį :)
Ingredientai (2 porc):
- Midijos dvigeldės, aš perku šaldytas pakeliuose po 400 gr, 2 vnt
- Sviestas, 80 gr
- Pomidorai sunokę, 3 vnt
- Česnakai, 6 skiltelės
- Petražolės kapotos, 0.5 stiklinės
- Svogūnas didesnis, 1 vnt
- Grietinėlė, 400 ml
- Druska / malti juodieji pipirai, po 1 gr, jei trūksta - įdėkite pagal skonį
- Cukrus, 0,5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo eiga:
Pomidorus supjaustome kubeliais, svogūnus susmulkiname, česnakus supjaustome "lapeliais".
Šaldytas midijas atsišildome šaltame vandenyje, kol pilnai pasileis glazūra.
Galima ruošti gilioje keptuvėje, tačiau aš renkuosi siaurą puodą aukštais kraštais. Taigi, puode įkaitiname sviestą. Kai sviestas pradeda burbuliuoti sudedame susmulkintą česnaką, svogūnus ir šiek tiek pakepiname. Tuomet sudedame kubeliais pjaustytus pomidorus ir petražoles, pakepiname maždaug 2 minutes, kol pomidorai suminkštės ir pasileis.
Sudedame midijas, sumažiname ugnį ir uždengus dangčiu troškiname maždaug 4 minutes, karts nuo karto pamaišant. Supilame grietinėlę, suberiame visus prieskonius, užverdame ir uždengę patroškinkiname dar porą minučių, taip pat laikas nuo laiko pamaišant.
Midijas, kurios neatsidarė išmetame, nes jų valgyti negalima.
Tiekiame padalinę į du gilius indelius su Itališka "Ciabatta", pranc. batonu, paprastu batonu ar "Fri" bulvytėmis ;)
Sudedame midijas, sumažiname ugnį ir uždengus dangčiu troškiname maždaug 4 minutes, karts nuo karto pamaišant. Supilame grietinėlę, suberiame visus prieskonius, užverdame ir uždengę patroškinkiname dar porą minučių, taip pat laikas nuo laiko pamaišant.
Midijas, kurios neatsidarė išmetame, nes jų valgyti negalima.
Tiekiame padalinę į du gilius indelius su Itališka "Ciabatta", pranc. batonu, paprastu batonu ar "Fri" bulvytėmis ;)
Labai geras receptas, ačiū išmėginau
AtsakytiPanaikinti