2013/11/22

Gardžioji mano žuvienė

Dievinu jūros gėrybes, tad daug mano kurtų receptų yra būtent su šiais produktais ir ši sriuba nėra išimtis :) Ši sriuba tikrai nėra pigi, tačiau gali būti puikus patiekalas Jūsų šventiniam stalui ar tiesiog šeimyniniems sekmadienio pietums. Ji ypač tinkama valgyti šaltuoju metų periodu - puikiai sušildo :)

Ingredientai (maždaug 10 porcijų):
  • Žuvis, aš naudoju 2 vnt pangasijų filė + 2 vnt jūros lydekos (ne filė, su stuburu)
  • Vanduo maždaug 2,5 L, tačiau reguliuokite tirštumą gaminimo eigoje ir prireikus įpilkite papildomai
  • Lašišos arba lašišinių upėtakių kepsnys, 2 vnt
  • Bulvės didesnės, 2 vnt
  • Morkos vidutinio dydžio, 2 vnt
  • Svogūnas didesnis, 1 vnt
  • Pomidorai vidutinio dydžio, 2 vnt
  • Česnakai, 2 skiltelės
  • Ryžiai, 100 gr
  • Grietinėlė, 200 gr
  • Sultinys,  aš naudoju taip vadinamą "buljonetką", tačiau galima ir kubelius, 4 vnt (bet visuomet ragaukite ir prieskonius naudokite pagal skonį), galite įdėti druskos
  • Lauro lapai, 4 vnt
  • Juodieji pipirai malti, 3 gr
  • Aliejus, maždaug 50 ml (daržovių apkepimui)
Gaminimo eiga:
Visas daržoves susmulkiname: bulves supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka, svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustome, pomidorus (nuėmę odelę) - skiltelėmis. Visas daržoves pakepiname ATSKIRAI, tas labai svarbu :) Į verdantį vandenį  suberiame apkeptas bulves, atskirai sukepintas morkas bei kartu apkeptus svogūnus su česnakais. Užverdame. Suberiame ryžius. Užverdame. Sudedame pjaustytus, maždaug 3 cm dydžio, gabalėlius pangasijų filė ir pjaustytus jūrų lydekų gabalėlius. Po 5 minučių sudedame keptus pomidorus ir suberiame visus prieskonius. Įdedame lašišų steikus ir supilame grietinėlę. Užverdame ir verdame dar 7-10 minučių ant nedidelės ugnies. Skani ir aromatinga žuvienė paruošta ;)
Tiekiame plačiose sriubinėse lėkštėse (taip gražiau). Lašišų didkepsnius padaliname po pusę ir dedame į kiekvieną lėkštę ant viršaus :)  Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą